Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Csakra színek és színterápia

ShopRenter - 2019. 11. 11. 11:00:50
Csakra színek és színterápia

A színterápia alapvető feltétele, hogy tiszta színeket használjunk.

A legtisztább színfrekvenciák természetes úton jönnek létre, és mindenki által hasznosíthatók. Színterápiás módszernek nevezzük azt is, amikor elmerülünk a természet színeinek megfigyelésében, egy virág, fa, a barna föld, a napfelkelte narancsszínében, a kék ég és a tenger, illetve a folyók vizében.De az is, amikor magunkon hordjuk a színeket, vagy ezekkel vesszük magunkat körbe tudatosan, vagy mikor a színeket más módszerekkel ötvözve használjuk a pozitív hatás érdekében.

Színterápia az is, amikor a csakra színei szerint ásványokat rakunk az ivóvizes palackba, hogy ott is kifejtse rezgéseit. Ezeket a vizes palackokat meglehet nézni és vásárolni a webáruházban is. 

A csakra színeinek jelentését nézzük meg sorba:

VÖRÖS - PIROS 

A Vörös a csakrához, energiához tartozó energiákat hangolja. Éppúgy lehet az élet, mint a halál jelképe, mindkét esetben a vérrel asszociálható. A nemiség szimbóluma, a szeretet és a szerelem színe.  Aktivizál, élénkít, lendületesebbé, intenzívvé tesz.

NARANCSSÁRGA 

A szakrális csakrát hangolja. Átmeneti szín a piros és a sárga között; a szellem és a libidó egyensúlyát jelképezi. Kínában és Japánban a szeretet és a boldogság színe. Az életöröm, a párkapcsolati energiákat is tisztítja. Segíti a felépülést, élénkít, felmelegít, oldja a görcsös folyamatokat, derűsebbé tesz.

SÁRGA

A Napfonat csakra színe, a személyiséget, az ÉN-t hangolja. Itt található a belső napunk, a belső erőnk központja is.  A világos- vagy aranysárga a hit, a jóság, az intuíció, az intellektus színe. Erősítő, tonizáló hatású, megnyit, felderít. Erősíti a túl gyenge folyamatokat, feloldja a gyengeséget, erősíti az idegeket.

ZÖLD

A Szív csakra színe, gyógyítója, hangolója. A tavasznak, a természet megújulásának, a növekvő életnek a kifejezője. Különösen az örökzöld növényekhez kötődik termékenységi és halhatatlanságot kifejező szimbolika. Lehet a fiatalság, a remény, a boldogság, ugyanakkor a változás az átmenetiség, a féltékenység jelölője. Kiegyensúlyoz, feloldja a feszültséget, megnyugtat. Csillapítja a feszült és fájdalmas folyamatokat, mély nyugalmat nyújt.

KÉK

A Torok csakra színe, gyógyítója.  Az égbolt, a tenger színe; a megfoghatatlanság, a végtelenség, a transzcendencia szimbóluma. Az intellektus, az elmélkedés, a megnyugvás kifejezője, amely a képzelet és a szürrealitás világához is kapcsolódhat. Megnyugtat, fékez, koncentrálásra késztet, hűt.  A rendellenes és gyulladásos folyamatokat rendbe hozza, csillapítja és tisztázza.

IBOLYAKÉK

Hármadik szem csakra hangolója, hogy jobban érzékeljük a világot, hogy jobban, tisztábban halljuk, érezzük…Inspirál, nyugtat. Csökkenti az idegfeszültséget, oldja az idegi ingereket, enyhíti a fájdalmat.

LILA

A Korona csakra hangolója. Az Égi kapcsolódás energiája. A mértékletesség, egyensúly, harmónia színe. Egyensúly a föld és ég között (a hajnali és az esti ég színe), az értelem és a vágy, a bölcsesség és az érzelmek között. Jelenthet intelligenciát, tudást, vallási áhítatot.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: #lorem ipsum